Hvordan kjenne din hudtype?

Hvordan kjenne din hudtype?

For å velge riktig kosmetikk og riktig måte å pleie på må vi kjenne hudtypen din. Du kan anslå det i henhold til beskrivelsene nedenfor eller ta en test som vil gi deg selvtillit. Hvis du er usikker da kan du også skrive ned i kommentarfeltet så hjelper jeg deg gjerne med avgjørelsen.


 Hvordan utføre testen?

  1. Vask huden din grundig. Unngå å bruke alkoholprodukter.
  2. Etter det tørk den forsiktig med et håndkle.
  3. Forbered silkepapir eller tørt papir for rengjøring av glass og påfør på huden. Først ansiktet, pannen, nesen og haken. Bruk imidlertid et annet stykke papir for hver del av ansiktet eller flere forskjellige stykker papir.

Hvis papiret fester seg til og gjennomskinnelig på alle deler av ansiktet betyr det at du har fet hud.

Hvis dette bare skjer på enkelte deler av ansiktet (vanligvis haken, nesen og midten av pannen), betyr det kombinasjonshud.

Hvis det holder seg tørt overalt er det normal eller tørr hud. Fokuser i dette tilfellet også på stress. Når huden er stram, spesielt når de mimiske musklene er involvert er den tørr. Hvis elastisiteten er god og du ikke kjenner noen nevneverdig spenning er huden normal.

Spesielle typer er fortsatt sensitiv og moden hud. Du kan lese mer om dem nedenfor.


Fet hud

Er vanligvis skinnende utsatt for akne og hudormer. Porene har en tendens til å bli forstørrede og synlige. Du finner ofte anbefalingen om at du helt bør unngå oljer og oljebasert kosmetikk i dette tilfellet. Etter min erfaring er det ikke nødvendig å avstå helt fra oljer du trenger bare å velge dem nøye og påføre dem på en riktig måte. Imidlertid bør vi absolutt unngå vaselin og voks. De dekker huden og blokkerer fullstendig. Huden får da ikke puste og akne utvikler seg veldig lett.

Vet ikke hva er beste pleie om fet hud eller akne?
Prøve Akne sett! Der er alt hva du trenger til godt hudpleie.

Tørr hud

Tørr hud har en tendens til å være stram skjell dannes på den og den eldes raskt. Denne hudtypen mangler hydrering. En vanlig feil er å smøre huden med oljer eller spytte massevis av et produkt med høyt vanninnhold på. Begge er feil. Feilen ligger i hudens evne til å holde på vann. Du kan balansere dette med en passende krem ​​eller olje som har denne evnen.

Vet ikke hva er beste pleie om tørr hud?
Prøve Tørr sett! Der er alt hva du trenger til godt hudpleie.

Kombinasjonshud

Dette er den vanligste hudtypen. Den er vanligvis fettete i den såkalte T-sonen (hake, nese og midt i pannen) og tørr alle andre steder. Å velge riktig kosmetikk er virkelig et ork her. Vi må passe på at produktet ikke tetter huden men samtidig fukter.

Normal hud

Navnet kan være misvisende, men bare rundt 2% av befolkningen er utstyrt med denne hudtypen. Dette er en tilstand hvor huden er i total balanse. Den er ikke for tørr eller utsatt for fett. Den er ikke stram eller skinnende og ser generelt vakker ut. Det virker nesten som om det ikke spiller noen rolle hva vi bruker på. Dette er definitivt ikke tilfelle.

Vi må ikke skade huden vår med upassende kosmetikk. Vi må ikke glemme at huden vår også utvikler seg og kan blande flere typer i løpet av livet. Hvis vi ikke tar ordentlig vare på huden vår kan vi også miste sin normale tilstand.

Vet ikke hva er beste pleie om kombinasjonshud eller normal hud?
Prøve mandel olje! Det perfekte passere til deg.

Sensitiv hud

Denne hudtypen er på en måte spesiell fordi den kan kombineres med hvilken som helst av de ovennevnte typene. Hva betyr egentlig sensitiv hud? Huden reagerer veldig raskt på frost og sol. Litt rød brannskader enhver irritasjon er umiddelbart synlig og vedvarer i lang tid. Det er veldig viktig å ta hensyn til utvalget av ikke irriterende kosmetikk. Dette betyr ikke bare ikke giftig. Men selv blant enkeltartede produkter kan det finnes aggressive og uegnede stoffer som sensitiv hud definitivt ikke bør komme i kontakt med.

Vet ikke hva er beste pleie om sensitiv hud?
Prøve Sensitiv sett! Der er alt hva du trenger til godt hudpleie.

Moden hud

Du må ha hørt dette konseptet. Men hva betyr det egentlig? Når bør jeg forvente tegn på aldring på huden min? Dette er veldig individuelt. Det avhenger av genetikk, generell omsorg og ytre påvirkninger. Generelt kan utseendet av rynker observeres fra ca 30 år. Men med god omsorg kan du ikke bare lindre tegn på aldring men også forsinke.

Vet ikke hva er beste pleie om moden hud?
Prøve Moden sett! Der er alt hva du trenger til godt hudpleie.

Dette er de grunnleggende hudtypene. Når du vet hvor du skal plassere huden din da har du det perfekte springbrettet for å begynne å ta bedre vare på huden din og velge riktig pleie. Så hvilken type er din?

Lærte du noe nytt i dag?

Del kommentaren.

Hei! Jeg heter Markéta og jeg bor i Norge fire år. Jeg elsker alt urter og naturlig kosmetikk. Jeg lage min selv kosmetikk fra 2017. Kvalitet miljøvennlig kosmetikk erdet beste hva du kan ta til huden din. Derfor jeg komme med Nornatura - naturlig 100% non toxic kosmetikk hva passere beste på alle hudtyppe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.