Hvordan ta vare på huden om vinteren?

Hvordan ta vare på huden om vinteren?

Om vinteren belastes huden vår mer enn noen gang. Det er derfor ekstremt viktig å gi den spesiell pleie og unngå feil som kan skade den.

I løpet av vintermånedene blir spesielt huden vår ekstra belastet. Den utsettes for kulde og konstante temperaturforandringer når vi går inn og ut. Hver av disse påvirkningene utgjør en ekstra byrde, og ekstraordinære forhold som vi må forberede ansiktet vårt på. Pleieprosessen skjer i lag og flere trinn. Hvert trinn har en annen hensikt, så det som er avgjørende for ett trinn, kan være uønsket for det andre. Ikke prøv å forkorte prosessen med multifunksjonelle produkter. Disse fungerer vanligvis ikke.

Hva du bør unngå?

Først skal vi snakke om hva vi absolutt ikke bør gjøre. Vi bør ikke forsømme huden vår fullstendig. Hudpleie bør ikke begrenses til å påføre krem alene. Vi bør heller ikke velge kremer med høyt vanninnhold.

Hva du ikke bør glemme?

Når du trener, trenger du å spise og drikke litt mer enn når du tilbringer hele dagen på sofaen. Det samme gjelder for huden din. Når den blir belastet, trenger den mer næring og fuktighet enn når den har ideelle forhold. Hva betyr dette? Vi må nære og hydrere huden. Begge deler må imidlertid gjøres skånsomt og på riktig måte.

Hvordan hydrere huden om vinteren?

Jeg forstår at informasjonen kan virke motstridende nå. I ett avsnitt sier jeg at vi ikke bør bruke vann, og i det neste snakker jeg om hydrering. Huden trenger vann, men det må gjøres riktig. Det er to måter å gjøre det på.

  1. Påfør en egnet krem på huden. Vær nøye med valget ditt. Det er viktig at vanninnholdet ikke dominerer (når du ser på ingredienslisten, bør «aqua» ikke være den første ingrediensen). Velg også produktet som passer til din hudtype. Når kremen er absorbert, påfør ansiktsolje eller smør. Påfør gradvis i små mengder for å unngå å overbelaste huden. Huden bør ikke føles fet. Hvis du overdriver, kan du bruke et papirserviett for å fjerne overskudd av olje. Noen oljer absorberes langsommere, så vent noen minutter før du fjerner overflødig olje.
  2. Behandle huden med et hydrolat. Påfør det på en bomullspad og gni det gradvis inn i ansiktet. Vent en stund til hydrolatet er absorbert før du bruker en olje med fuktighetsgivende egenskaper. Slike oljer inkluderer for eksempel mandel-, tranebær- eller arganolje. Følg de samme prinsippene som i metode nummer 1. En slik olje binder vannmolekyler fra hydrolatet til huden og sikrer at de forblir i huden (ikke på overflaten).

Beskyttelse mot kulde

Hvis huden din er ekstremt tørr, eller hvis temperaturene er ekstremt lave, må du gi ekstra beskyttelse mot kulde. Etter å ha pleiet huden i henhold til instruksjonene ovenfor, bør du også bruke sheasmør eller en tykk ansiktsolje. Fra min erfaring er sheasmør mer effektivt og egnet for alle hudtyper. Du kan også bruke det på leppene (som du absolutt ikke bør glemme) og hendene. Påfør bare en liten mengde gradvis. Igjen gjentar jeg, huden bør ikke virke fet. Uansett hvilket produkt du velger, må du absolutt unngå vaselin og voks. Disse vil tette porene og irritere huden. Ingen produkter med vanninnhold er egnet for beskyttelse mot fett, selv om mengden er liten. Dette produktet forblir i stor grad på hudoverflaten, så vanninnholdet kan skade huden på dette området.

Tips – Ekstra næring

Dette trinnet er ikke strengt nødvendig, men hvis du hopper over det, vil du definitivt dra nytte av det. Mitt råd er å regelmessig (ideelt sett en gang i uken) bruke en ansiktsmaske. De med vitamin C eller oljer er flotte.

Oppskrift på oljemaske

Velg en eller to ansiktsoljer som passer for din hudtype. Bland dem i hånden og påfør dem på ren og tørr hud. Påfør i et tykt lag. Oljen skal ikke renne av huden, men det skal være tydelig til stede. La det virke i 15-20 minutter, og tørk deretter av. For veldig tørr hud kan all oljen bli absorbert i løpet av denne tiden. Hvis dette skjer, er det et tegn på at huden din virkelig trengte denne behandlingen, og du bør inkludere den i pleierutinen din mer regelmessig.

Hei! Jeg heter Markéta og jeg bor i Norge fire år. Jeg elsker alt urter og naturlig kosmetikk. Jeg lage min selv kosmetikk fra 2017. Kvalitet miljøvennlig kosmetikk erdet beste hva du kan ta til huden din. Derfor jeg komme med Nornatura - naturlig 100% non toxic kosmetikk hva passere beste på alle hudtyppe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.