11 tips for en Effektiv Hudpleierutine for Sunn og Strålende Hud

11 tips for en Effektiv Hudpleierutine for Sunn og Strålende Hud

Sunn og vakker hud er ikke en selvfølge. Du kan oppnå det på flere måter, jeg ønsker å dele med deg den mest effektive. Du kan lese hva som skjuler seg under skinsecret i artikkelen: SkinSecret:  9 tips for Vakker og Sunn Hud

I dag skal jeg vise deg hvordan din hudpleierutine morgen og kveld skal se ut. La oss utforske nøkkeltrinnene for å perfeksjonere hudpleie og gå mot sunn og strålende hud.

Bestemme hudtype

Dette er det første og viktigste trinnet for riktig hudpleie. Hvis du ikke kjenner din hudtype eller er usikker, ta en test i henhold til fremgangsmåten i artikkelen: Hvordan kjenne din hudtype?

Uten å kjenne din hudtype kan du ikke sette sammen din hudpleierutine, velge riktige produkter, og derfor gi huden din akkurat det den trenger.

Først når du har oppfylt dette, kan du gå videre til neste punkt.

 Morgen Hudpleierutine

Jeg har allerede beskrevet de enkelte trinnene i hudpleie i artikkelen: Tar du vare på huden din riktig? Hvis du ikke har lest den, anbefaler jeg at du går gjennom den.

La oss nedenfor bryte ned i hvilken rekkefølge og hvilke trinn som bør utføres som en del av morgenrutinen.

Tar du vare på huden din riktig?

Rengjøring av huden

Det første trinnet er å rense huden. Under søvn avgifter kroppen vår og skiller ut urenheter sammen med svette og olje. Derfor er det veldig viktig å rense huden for disse urenhetene om morgenen.

Hvis du ikke gjør dette, vil ikke bare følgende trinn ikke fungere, men du risikerer også hudproblemer som betennelse, kviser, hudormer, etc.

Velg et produkt som passer for din hudtype. Jeg personlig anbefaler blomsterhydrolater. Lavendel eller kamille har for eksempel avgiftende og betennelsesdempende effekter. De renser ikke bare huden godt, men toner og fukter den også.

Peeling

Det hører absolutt til morgenrutinen. Den fjerner døde hudceller og jevner ut huden på en vakker måte. Det er imidlertid ikke bra å overdrive, for ikke å irritere og skade huden din unødvendig. Det er nok å bruke peeling to eller tre ganger i uken. Hvis du har sensitiv hud, bedre mindre.

Hudnæring og hydrering

Jeg lister disse to trinnene sammen fordi hudpleieprodukter ofte er multifunksjonelle og det er enkelt å gjøre disse to trinnene samtidig. Ernæring og hydrering er sannsynligvis de mest variable komponentene i generell hudpleie. Det finnes mange produkter som lover mirakler mens de venter. Og det er veldig viktig å velge ditt produkt veldig nøye.

Mange produkter med en prislapp på flere hundre til tusenvis av kroner skryter av at de inneholder svært dyre ingredienser som gjør produktet så flott. Produkter som inneholder for eksempel arganolje er veldig populære. Det er imidlertid svært vanlig at disse produktene ikke inneholder engang 10% av den gitte ingrediensen. Det første stedet i sammensetningen er vanligvis vann eller en tørr baseolje, som hovedsakelig tjener som fyllstoffer.

Tips! I min nettbutikk kan du finne 100 % arganolje og andre oljer, i henhold til din hudtype. Mine produkter er uten konserveringsmidler og tilsetningsstoffer, de er av 100% naturlig opprinnelse og deres effekt er dermed maksimal. Du kan enkelt oppnå hydrering hvis du fukter huden med vann før du påfører oljen, eller enda bedre – med en hydrolat.

Ta en titt på tilbudet av fordelaktige sett satt sammen etter individuelle hudtyper.

Beskyttelse

Til slutt må du velge passende beskyttelse i henhold til sesongen. UV-beskyttelse er nødvendig spesielt om sommeren. Men hvis du tilbringer vinteren på fjellet og blir utsatt for fjellsolen, bør du ikke glemme det selv i de kaldere månedene av året.

Vinterstid er det viktig å beskytte huden, spesielt mot frost. Hvis det er -10C ute, vil ingen krem ​​eller andre produkter som inneholder vann hjelpe deg. Den aller beste beskyttelsen er 100 % sheasmør. Du kan lese mer om det i egen artikkel: Sheasmør fordeler

Kveld Hudpleierutine

Kveldsrutinen er på mange måter lik morgenrutinen, men den er forskjellig på noen måter, så la oss ta en titt på den sammen.

Rengjøring

Om kvelden må huden renses for støv og urenheter som har lagt seg på huden i løpet av dagen. Derfor tar vi oss av ryddingen. Vi bruker samme produkt som under morgenrutinen.

Sheasmør fordeler

Kosthold

Kvelden er den ideelle tiden for å bruke en ansiktsmaske eller innpakning. Hvis vi ønsker å tilføre ekstra næring til huden vår, er dette den beste tiden for det. Masker og omslag bør ikke byttes for ofte. Vi bruker dem 1-2 ganger i uken, ved behov. Vi bestemmer først formålet vi vil bruke masken til – dyp rengjøring, ernæring eller hydrering? Vi påfører samme behandling minst 3-5 ganger etter hverandre. Først da kan virkelige resultater sees. Hvis et produkt lover deg mirakler mens du venter, vil det sannsynligvis ikke ha noen langtidseffekt.

Oppskrift på oljebehandling

En av typene hudomslag er en oljebehandling. Du tar ansiktsolje i henhold til din hudtype (f.eks. tranebær, for akne-utsatt hud) og påfører den i et tykt lag på huden. For å forhindre at det drypper, legger du et enkeltlags vev på huden din (flere lag vil unødvendig absorbere oljen i seg selv i stedet for inn i huden din). La virke i 15-20 minutter og tørk deretter forsiktig av restene med en serviett.

Hydrering

Hvis du ikke bruker en maske, må du fukte og gi næring til huden med andre produkter. Naturlige oljer i kombinasjon med hydrolater eller natthudkrem er perfekt for dette. 

Kvalitetsprodukter og ingredienser

I tillegg til en passende rutine, er kvalitetsprodukter alfa og omega for kvalitetshudpleie. De beste som ikke inneholder fyllstoffer, konserveringsmidler og fargestoffer, men er 100 % effektive og gunstige.

Hvis du satser på naturlig kosmetikk, vil du definitivt ikke gjøre en feil. Når du velger kosmetikk, se alltid på sammensetningen. Dette er den eneste måten å finne ut om du virkelig betaler for sjeldne oljer og andre råvarer, eller bare for en dyr merkevarelogo.

Massasje og velvære

Ta med massasje i hudpleierutinen din. Det er en utmerket hjelper i kampen mot rynker. Massering av huden støtter dens elastisitet, forhindrer dannelse av rynker og hjelper produktene å nå dypere inn i hudlagene.

Det er ideelt å utføre massasjen mens du bruker hudoljen. Du kan bruke enten fingrene eller en massasjerulle. Bruk fingrene til å gjøre sirkelbevegelser langs hele ansiktet, rundt øynene og munnen. Ikke strekk huden unødvendig.

Konklusjon

Å velge passende kosmetikk og inkludere dem i en hudpleierutine av høy kvalitet er viktig for en sunn og strålende hud. Konsistens og regelmessighet er det som betyr noe i en rutine.

Hvis du ikke liker å ta vare på huden din, kan du gjøre disse øyeblikkene mer behagelige med duftende kosmetikk, en massasje eller behagelig musikk. Lær å ta noen minutter hver morgen og kveld, så vil huden din belønne deg med sitt sunne utseende.

FAQ

Hvordan bestemmer jeg min hudtype?

Det første skrittet mot riktig hudpleie er å kjenne din hudtype. Ta en enkel test i henhold til veiledningen gitt i artikkelen «Hvordan kjenne din hudtype?» for å identifisere om du har tørr, fet, kombinert eller sensitiv hud.

Hvorfor er det viktig å rense huden om morgenen?

Rensing av huden om morgenen er avgjørende for å fjerne nattens avfall og forberede huden for påfølgende trinn i hudpleierutinen. Unnlater du dette, kan det resultere i hudproblemer som betennelse, kviser og hudormer.

Hvorfor anbefales blomsterhydrolater for rensing?

Blomsterhydrolater, som lavendel eller kamille, anbefales for rensing da de ikke bare effektivt renser huden, men også gir beroligende og fuktighetsgivende effekter. Velg et produkt som passer din spesifikke hudtype.

Hvor ofte bør jeg bruke peeling

Peeling bør inkluderes i morgenrutinen to til tre ganger i uken. Overdreven bruk kan irritere huden, spesielt for de med sensitiv hud. Juster frekvensen etter dine individuelle behov.

Hvordan velger jeg riktige hudpleieprodukter

Velg hudpleieprodukter nøye i henhold til din hudtype. Unngå produkter med fyllstoffer og velg naturlige oljer og ingredienser for maksimal effekt. Forsikre deg om å lese sammensetningen før kjøp.

Hvorfor er massasje en viktig del av hudpleierutinen

Massasje støtter hudens elastisitet, hindrer dannelse av rynker, og hjelper hudpleieprodukter å trenge dypere inn i hudlagene. Bruk enten fingrene eller en massasjerulle under hudoljeapplikasjonen for optimale fordeler.

Bilder er fra pixabay.com

Hei! Jeg heter Markéta og jeg bor i Norge fire år. Jeg elsker alt urter og naturlig kosmetikk. Jeg lage min selv kosmetikk fra 2017. Kvalitet miljøvennlig kosmetikk erdet beste hva du kan ta til huden din. Derfor jeg komme med Nornatura - naturlig 100% non toxic kosmetikk hva passere beste på alle hudtyppe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.