Tar du vare på huden din riktig?

Tar du vare på huden din riktig?

Hvordan vi tar vare på huden vår har en betydelig innvirkning på kvaliteten. Om den ser sunn ut, utvikler kviser, rødhet, rynker, eller hvor motstandsdyktig den er, avhenger i stor grad av riktig pleie. Så hvordan skal «riktig hudpleie» se ut?

Rengjøring

Vi bør grundig rense huden vår om morgenen og om kvelden. Om morgenen fordi vi svetter om natten og trenger å kvitte oss med overskudd av olje. Om kvelden er det åpenbart at huden trenger å bli renset etter en hel dag med påkjenninger. Det valgte produktet skal ikke forstyrre hudens struktur, det skal ikke være irriterende, men samtidig fjerne alle urenheter og bevare hudens naturlige beskyttelsesfilm.

Peeling

Dette er en prosess der vi fjerner gammel død hud. Hvor ofte vi skal gjøre det, avhenger av hudtypen vår. For tørr hud er ideell frekvens omtrent hver 3. uke. For normal hud, en gang hver 10. dag, og for fet hud, en gang hver 5. dag. Men fordi alle er individuelle, anbefaler jeg å bruke disse tallene bare som retningslinjer og finne den nøyaktige frekvensen ved å prøve det på deg selv.

Næring

Etter grundig rengjøring bør vi gi huden vår kvalitetsnæring. Vi kan velge enten en krem eller olje. Hva du skal velge avhenger igjen av hudtypen, men også av hudens individuelle behov. Generelt sett bør vi bare bruke lette, lett absorberbare oljer på huden. Vi bør unngå produkter som inneholder voks, da de kan tette porene og kvele huden (husk at huden puster). Tørr hud vil sette pris på fuktighetsgivende produkter, som ikke nødvendigvis må ha høyt vanninnhold, men som hjelper med å opprettholde fuktighet i huden (for eksempel mandel- eller arganolje). Normal hud vil sette pris på balanse, uten å overdrive. Fet hud trenger lette oljer eller kremer. Hvis det har tendens til kviser, vil produkter som støtter akneheling være gode (for eksempel tranebær- eller grønn kaffeolje). Jeg vil vie mer oppmerksomhet til hver av disse hudtypene i fremtidige artikler.

Ansiktsmasker

Generell anbefaling er å bruke maske en gang i uken. Men vi må vurdere hvorfor vi bruker masken. Det finnes mange forskjellige typer og varianter. Noen bruker vi regelmessig for å opprettholde hudens vitalitet, mens andre bruker vi bare ved behov (for eksempel for å berolige irritert hud). Her er en kort liste over noen grunner til å bruke maske: dyp næring, detox, beroligelse, dyp fuktighet, rensing.

Massasje

For massasje kan vi bruke hendene våre eller spesielle verktøy som ansiktsruller eller gua sha. Det er ideelt å massere mens du påfører krem eller olje. Dette øker hudens elastisitet, forhindrer dannelse av rynker og forbedrer immunforsvaret til hele kroppen. Bare noen få minutter om dagen kan gi resultater.

Beskyttelse

Makeup kan også brukes for denne effekten, men bruk av pudder er mer effektivt og sunnere for huden. Om vinteren eller om sommeren, bruk spesielle beskyttelsesmidler, for eksempel mot frost eller UV-stråler. Dette er noe vi definitivt ikke bør glemme!

Kosthold

Vi må også ta vare på huden innenfra. Du kan ha de beste produktene, men hvis du spiser usunt, er det bortkastede penger. Det er ikke nødvendig å gjøre noe spesielt. Bare følg prinsippene for riktig drikking og sunn ernæring. Hvis du har hatt tette porer eller kviser i lang tid, er det på tide å vurdere om du bør endre kostholdsvanene dine.

Sammensetning av kosmetikk

Dette er en veldig viktig del av pleien. Å gi huden alt den trenger er ikke nok. Vi må også beskytte den mot skadelige stoffer. Les ingrediensene i produktene du kjøper. Interesser deg ikke bare for det gode de inneholder, men også for kjemikaliene og mengden av dem. Det er fint at kremen din inneholder arganolje, men hvis den også inneholder kreftfremkallende stoffer, vil den skade huden din mer enn den hjelper. Hvis du ikke er kjent med de enkelte ingrediensene og føler deg usikker, følg denne bloggen. Jeg vil regelmessig gi råd og tips om hvordan du kan skille det gode fra det dårlige i kosmetikk.

Hei! Jeg heter Markéta og jeg bor i Norge fire år. Jeg elsker alt urter og naturlig kosmetikk. Jeg lage min selv kosmetikk fra 2017. Kvalitet miljøvennlig kosmetikk erdet beste hva du kan ta til huden din. Derfor jeg komme med Nornatura - naturlig 100% non toxic kosmetikk hva passere beste på alle hudtyppe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.