Hvordan slappe av i tiden før julestria

Hvordan slappe av i tiden før julestria


Dagens tid skaper ofte stress og travelhet gjennom hele året, men det kan forsterkes før jul. Derfor er det veldig viktig å leve mer bevisst og målrettet for avslapping – ikke bare fysisk, men spesielt mentalt. Bli kvitt all den travelheten og stresset, ta deg tid bare for deg selv og skap en rolig og avslappende atmosfære rundt deg, der det blir lett for deg å slappe av. Hvordan du kan oppnå dette, kan du lese i mine tips nedenfor.

Meditasjon og pusteøvelser

Mitt aller første råd handler om meditasjon. Hvis du aldri har prøvd det før, vet du at det er mye enklere og mer tilgjengelig enn det kan virke ved første øyekast. Du trenger ikke engang orientalske tepper, respekt for Buddha eller en time om dagen. Fem minutter med intens oppmerksomhet er rikelig. Det er bevist at bare fem minutters meditasjon hver dag har betydelige positive effekter på tankene dine og spesielt ditt mentale velvære og helse.

Grunnleggende trinn for god meditasjon:

  1. Finn et rolig sted: Hvis det er støy rundt deg, er det sannsynligvis vanskelig å fordype deg og vil sannsynligvis øke stresset. Prøv derfor å finne et rolig sted hvor ingen vil forstyrre deg i minst fem minutter.
  2. Sitt komfortabelt: Posisjonen du velger å sitte i bør være behagelig for lengre perioder. Ingenting bør presse, trekke eller smerte deg. Hvis du sitter, støtt deg godt opp. Du kan også ligge, i så fall anbefaler jeg å ligge på ryggen.
  3. Fokuser på å slappe av hele kroppen: I tankene dine, forestill deg at du slapper av hele kroppen din. Begynn fra tærne, over magen og armene, ryggen, helt opp til toppen av hodet.
  4. Fokuser på pusten din: Prøv ikke å kontrollere pusten din på noen måte, bare merk hvordan du puster. Hvilken del av kroppen din utvides når du puster inn og hvor går luften? Puster du gjennom munnen eller nesen? I hvilket tempo? Observer alt og vær oppmerksom på din egen kropp.
  5. Ikke bekymre deg for tankene dine: Dette er den mest krevende delen av hele prosessen. Hvis du aldri har prøvd meditasjon før, vil du sannsynligvis ikke lykkes med det med en gang. Dette er helt greit. I løpet av meditasjonen vil tankene strømme mot deg. Prøv å la dem gå. Ikke bry deg om dem. Ikke prøv å holde dem i hodet. La dem komme og gå bort fra tankene dine.

Flere regler for god meditasjon:

Som jeg allerede har sagt, trenger du bare fem minutter om dagen for å få en god meditasjon. Det er imidlertid bra å sette av tid til meditasjon. Hvis du sier at du vil gjøre det når du har tid, vil du sannsynligvis aldri gjøre det.

Det er bra å meditere regelmessig. Hvis du setter av fem minutter hver dag, kan du føle resultatene etter en uke. Hodet ditt blir lettere, og du vil være mindre belastet med stress. Ekte resultater oppnås imidlertid bare ved langvarig praksis. Prøv det!

Tid bare for deg selv

Finn noen minutter hver dag som bare er for deg selv. Dette er tiden der du ikke trenger å tenke på noen forpliktelser, og som du gir maksimalt til deg selv og din omsorg.

Pleie av huden som en måte å slappe av

Selv en så rutinemessig sak som hudpleie kan være et øyeblikk av avslapning og hvile for deg. Kos deg med det! Kjøp duftende kosmetikk som vil hjelpe deg med å slappe av. Når du påfører den på huden din, gjør det sakte og bevisst. Masser forsiktig ansiktet med fingrene dine. Pust inn den deilige duften av oljene du bruker, og opplev hvert sekund av denne omsorgen bevisst.

Tips! Hvis du ikke har noen pleiende oljer ennå og vil ha noen, velg fra mitt utvalg. Hvis du er usikker på hvilken olje som er best for deg, kan du kontakte meg, og jeg vil hjelpe deg med å velge den beste oljen for deg!

Aromaterapi

Aromaterapi er en fantastisk måte å slappe av på i hverdagen. Det er mange måter å inkludere det i livet ditt på.

Du kan få en aromalampe eller en diffusør og bruke essensielle oljer. Merk: Det er også duftoljer tilgjengelige på markedet. Disse er imidlertid laget syntetisk og har ikke samme effekter som naturlige essensielle oljer. Vær derfor oppmerksom når du handler.

Du kan også få en duftende halskjede eller inhalator og inhalere duften av essensielle oljer uansett hvor du er.

Eller du kan inkludere naturlige dufter i din daglige pleie. Kjøp kosmetikk som inneholder disse duftene, eller få hydrolater. Disse er biprodukter av produksjonen av essensielle oljer og inneholder også små mengder duftoljer. Duftene deres er mildere, og bruken er tryggere og egnet selv for små barn og spedbarn. Se på vårt utvalg hydrolater og velg det som passer best for deg!

Avslappende bad

Å ta et varmt bad og suge deg i det er en av de mest behagelige opplevelsene. Unn deg et hyggelig bad i denne perioden og gjør det enda mer behagelig med ekstra midler. Glem badebobler – de er laget av syntetiske stoffer og kan tørke ut huden din og til og med irritere den. Bytt dem derfor til badesalt eller badeolje. Du kan også krydre det med noen dråper essensiell olje. Men aldri legg ufortynnet essensiell olje i badevannet! Den er ikke løselig i vann, og du kan brenne deg. Følg alltid sikkerhetsreglene når du bruker den.

Avslappende massasje

Dette kan du nyte i en salong eller til og med hjemme. Dine egne hender, litt mandelolje og avslappende beroligende musikk kan hjelpe deg. Når du masserer, må du alltid bevege deg mot hjertet. Under massasje av hendene eller føttene, lag bevegelser fra fingertuppene mot håndflaten. Dette vil fremme naturlig blodsirkulasjon. Når du masserer magen, lag sirkulære bevegelser med klokken – dette vil fremme tarmperistaltikken. Gjør bevegelsene sakte og med den kraften som er behagelig for deg. Prøv å ikke tenke på noe og bare nyt avslapningen!

Hei! Jeg heter Markéta og jeg bor i Norge fire år. Jeg elsker alt urter og naturlig kosmetikk. Jeg lage min selv kosmetikk fra 2017. Kvalitet miljøvennlig kosmetikk erdet beste hva du kan ta til huden din. Derfor jeg komme med Nornatura - naturlig 100% non toxic kosmetikk hva passere beste på alle hudtyppe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.