Arganolje

Arganolje

I Marokko har denne oljen blitt brukt i matlaging og kosmetikk i mange århundrer. Det er imidlertid ikke lett å få det til. 1 liter olje inneholder ca 30 kilo nøtter, hvorfra oljen er kaldpresset.


Hva gjør det egentlig?

Det bremser aldring

Arganolje stimulerer produksjonen av kollagen og elastin inne i huden. Du kan lese nøyaktig hvorfor disse proteinene er viktige i Shea Butter-artikkelen. I tillegg inneholder den også en stor mengde antioksidanter. Takket være dem er huden din beskyttet mot frie radikaler og vil beholde sitt ungdommelige utseende lenger.

Reduserer talgproduksjonen

Talg er viktig fordi det naturlig beskytter huden vår og holder den hydrert. Men hvis en overdreven mengde av det dannes, blir det fanget smuss i det, som tetter porene og forårsaker hudormer. Arganolje regulerer produksjonen av denne oljen, og beskytter dermed huden din mot dannelsen av disse skjemmende formasjonene.

Gjenoppretter huden

Dette skjer faktisk naturlig, selv uten hjelp av noen midler. Imidlertid fremskynder arganolje denne prosessen. Dette resulterer i at huden din blir fri for skadede og gamle lag, slik at den ser yngre, penere og sunnere ut. Arr, utslett, eksem og akne leges.

Det gir næring

Arganolje er veldig rik på vitaminer og mineraler. Primært for essensielle fettsyrer, vitamin A, E F og også flere typer vitaminer i gruppe B. Selvfølgelig er det umiddelbart klart for alle at næret hud er lik sunn hud og vakker hud.

Den støtter veksten av hår og negler

Ved regelmessig påføring på neglesengene og på hårets røtter kan du merke at neglene blir sterkere og lengre, håret er sterkere, tykkere og vokser også raskere. Næringsstoffene i denne oljen fungerer direkte som gjødsel for hår og negler.

Hydrater

Stoffene i oljen binder vann og holder det i huden. Dette gjør den smidig og hydrert. For at denne effekten skal oppnås, må oljen påføres fuktig (ikke direkte våt) hud. Til dette formålet kan du bruke enten vanlig vann eller for eksempel rosevann, som vil gi huden ekstra pleie.


Hva er det godt for?

  • akne hudpleie
  • moden hudpleie (spesielt)
  • tørr hudpleie
  • behandling av ødelagt hår
  • behandling av flassende negler
  • behandling av øyeområdet
  • grunnlag for sminke

Hvis du blander oljen med en annen olje med lignende effekter, vil effekten multipliseres og fordelene for deg vil være mye større for begge oljene. Du kan prøve for eksempel mandelolje eller sheasmør.

Hei! Jeg heter Markéta og jeg bor i Norge fire år. Jeg elsker alt urter og naturlig kosmetikk. Jeg lage min selv kosmetikk fra 2017. Kvalitet miljøvennlig kosmetikk erdet beste hva du kan ta til huden din. Derfor jeg komme med Nornatura - naturlig 100% non toxic kosmetikk hva passere beste på alle hudtyppe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.