Rosevann

Rosevann

Om hvordan du kan bruke hydrolater kan du lese i artikkelen «Hvordan kan hydrolat hjelpe deg». I dag skal vi se nærmere på én spesifikk type – rosevann.

Roser for helse

Det finnes hundrevis av rosetyper, men for hydrolater brukes oftest damaskrose på grunn av sitt høye innhold av aromatiske stoffer. Rosen inneholder mye vitamin C (omtrent femti ganger mer enn sitron) og har sterke antibakterielle og antivirale egenskaper. I ayurvedisk medisin brukes den til behandling av diabetes og urinveisproblemer. Den er også svært gunstig for huden – rosebad eller kosmetikk med roseekstrakter virker som en skånsom rensing og samtidig pleie for sensitiv og moden hud.

Roser for skjønnhet

Som jeg allerede nevnte, inneholder rosen mye vitamin C – en viktig antioksidant. Derfor vil huden din aldri eldes så raskt og beholde sitt ungdommelige utseende lenger. Den hjelper også med regenerering, noe som gir den mykhet og naturlig skjønnhet. Den desinfiserer hud med akne og beroliger sensitiv hud. Derfor bør rosen være en grunnleggende urt som absolutt ikke bør mangle i din kosmetikk, uansett hudtype.

Roser for sjelen

Roseduft er en uunnværlig del av Bach-terapi. Duften harmoniserer kvinners psyke, reduserer stress og øker kvinnelig selvtillit.

Rosevann påvirker dermed alle dine sanser og tar vare på deg på flere nivåer. Jeg tror at også du vil elske den og inkludere den i din daglige egenpleie. Fordi du fortjener det.

Hei! Jeg heter Markéta og jeg bor i Norge fire år. Jeg elsker alt urter og naturlig kosmetikk. Jeg lage min selv kosmetikk fra 2017. Kvalitet miljøvennlig kosmetikk erdet beste hva du kan ta til huden din. Derfor jeg komme med Nornatura - naturlig 100% non toxic kosmetikk hva passere beste på alle hudtyppe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.