5 Årsaker til plutselig fet hud i ansiktet

5 Årsaker til plutselig fet hud i ansiktet

En endring i hudtype skjer ikke uten grunn. Likevel hender det noen ganger at du har plutselig fet hud i ansiktet. Hvis du leser disse linjene, er dette sannsynligvis også ditt tilfelle. I denne artikkelen vil jeg introdusere deg til mulige årsaker, vise deg hvordan du tar vare på huden din og anbefale spesifikke produkter.

Mulige årsaker til plutselig fet hud i ansiktet

Nedenfor har jeg listet opp de vanligste årsakene til plutselig fet hud i ansiktet. Hvis du er i tvil, eller hvis du er sikker på at ikke et eneste tilfelle gjelder deg, besøk legen din eller skjønnhetspleieren. En personlig undersøkelse vil definitivt gi deg mer.

Hormonelle endringer

Jeg har allerede viet mer til dette emnet i artikkelen 6 Grunner til plutselig tørr hud i ansiktet og hvordan bli kvitt det. Hormonelle endringer kan gi både plutselig tørr hud og plutselig fet hud. De kan også forårsake plutselig akne eller at den forsvinner.

Stress

Går du gjennom en vanskelig periode eller det rett og slett er for mye for deg, kan det også påvirke kvaliteten på huden din. Stress påvirker hormoner og hormonsystemet har en direkte effekt på hudkvalitet og type hud. Tenk derfor over om alt er bra med deg eller om du er i permanent spenning.

plutselig tørr hud i ansiktet
6 Grunner til plutselig tørr hud i ansiktet og hvordan bli kvitt det

Dårlig kosthold

Et sunt kosthold har en betydelig innvirkning på vår generelle helse, inkludert kvaliteten på huden vår. Hvis du spiser usunt over lengre tid, vil det uunngåelig påvirke huden din. Det er en del av kroppen vår og det hele påvirkes av matvanene våre. Juster derfor kostholdet og den generelle livsstilen hvis du ønsker å ha en permanent sunn hud. Mat påvirker huden mer enn noe kosmetisk produkt. Tenk på det.

Dårlig hudpleie

Selvfølgelig påvirker kosmetikk og måten vi tar vare på huden vår også på kvaliteten på huden vår. Hvis du velger upassende produkter eller en upassende hudpleiemetode, kan det føre til plutselig fet hud i ansiktet. Jeg beskrev hvordan du tar vare på huden ordentlig i artikkelen Tar du vare på huden din riktig?

Tar du vare på huden din riktig?

Hvordan ta vare på plutselig fet hud i ansiktet?

De grunnleggende reglene for hudpleie er de samme for alle hudtyper. Hva du skal fokusere på om morgenen og hva i kveldsrutinen, skrev jeg i artikkelen 11 tips for en Effektiv Hudpleierutine for Sunn og Strålende Hud. Nedenfor ser vi på noen spesifikasjoner av fet hud og hva du bør passe på.

Hudrensing

Fet hud har en tendens til å bli tilstoppet mer, så du bør være spesielt oppmerksom på rengjøring. Dette bør være grundig og veldig regelmessig. Hvis det ikke er noe annet du kan gjøre med hudpleien gjennom dagen, er det helt avgjørende å rense huden to ganger om dagen.

Samtidig bør rengjøringsmidlet ikke være for aggressivt. Hvis du velger et upassende produkt, kan du skade huden din og urenheter vil sette seg mer i den – dette vil oppnå den stikk motsatte effekten av det du ønsket.

hudpleierutine
11 tips for en Effektiv Hudpleierutine for Sunn og Strålende Hud

Hydrering

Noen tror at fet hud ikke trenger å fuktes. Men det er en stor feil! Godt hydrert hud er mer elastisk og sunnere. Den er mindre fettete og utfører sin funksjon bedre. Husk at hvis du ønsker å ha vakker hud, trenger du sunn hud. Og det er egentlig umulig uten hydrering. Hvilket produkt å velge for å fukte plutselig fet hud i ansiktet skriver jeg nedenfor.

Hudnæring

Produkter som påvirker produksjonen av talg positivt er viktige for fet hud. Fokuser derfor på innholdet av omega 3-fettsyrer, B-vitaminer, antioksidanter og vitamin A. Disse stoffene har også antiinflammatoriske effekter og bidrar til å opprettholde hudens generelle helse.

Hudbeskyttelse

For å beskytte huden, velg produkter som er lette, ikke belaster huden unødvendig og som likevel gir tilstrekkelig beskyttelse – mot sol, frost og annen ytre påvirkning. Påfør alltid produktet i et tynt lag og sløs det ikke.

SkinSecret: 9 tips for Vakker og Sunn Hud

Hvilke produkter å velge?

Jeg skrev generell informasjon om hva du bør passe på når du velger hudpleieprodukter i artikkelen SkinSecret: 9 tips for Vakker og Sunn Hud. Spesifikke anbefalinger for plutselig fet hud i ansiktet er som følger:

1) Unngå micellar vann til daglig bruk for å rense huden. De er kun egnet som rengjøringstilskudd, maksimalt to ganger i uken. Skånsommere produkter, som lavendel hydrosol, er mer egnet for daglig rengjøring. Den har antibakterielle og desinfiserende effekter og renser huden din skånsomt og grundig.

2) For hydrering velger jeg en to-trinns prosedyre – en kombinasjon av hydrosol og ansiktsolje. Hydrosol for fet hud er en flott rosa hydrosol. Den bidrar til å regulere produksjonen av talg, samtidig som den ikke tørker ut huden unødvendig.

3) For næring og det andre trinnet med hydrering, er tranebærolje flott. Den er lett, absorberes lett og virker helbredende. Det er oljen med høyest konsentrasjon av antioksidanter og inneholder også alle de andre stoffene som er oppført ovenfor.

Konklusjon

 Nå skal det være klart for deg hvorfor du har plutselig fet hud i ansiktet og hvordan du tar vare på den. Hvis du er i tvil, ikke nøl med å kontakte legen eller kosmetologen din. Jeg håper artikkelen hjalp deg og svarte på de grunnleggende spørsmålene om problemet. Abonner på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av en artikkel til.

FAQ

1) Hva er de vanligste årsakene til plutselig fet hud i ansiktet?

Hormonelle endringer, stress, dårlig kosthold, og upassende hudpleieprodukter er blant de vanligste årsakene til plutselig fet hud.

2) Kan stress virkelig påvirke hudens fetthet?

Ja, høye stressnivåer kan påvirke hormonene dine og dermed øke produksjonen av talg, noe som fører til fetere hud.

3) Hvordan kan kostholdet påvirke huden min?

Et usunt kosthold rikt på fett og sukker kan forverre hudens tilstand og føre til økt talgproduksjon. Et balansert kosthold er viktig for å opprettholde sunn hud.

4) Hvordan bør jeg rense huden min hvis jeg opplever plutselig fet hud?

Velg milde rengjøringsprodukter som ikke er for aggressive. Rensing to ganger daglig er viktig for å holde porene frie for overskuddstalg og forebygge akne.

5) Trenger virkelig fet hud hydrering?

Ja, alle hudtyper trenger fuktighet. For fet hud er det viktig å velge lette og vannbaserte hydrerende produkter som ikke tilstopper porene.

Bilder er fra pixabay.com

Hei! Jeg heter Markéta og jeg bor i Norge fire år. Jeg elsker alt urter og naturlig kosmetikk. Jeg lage min selv kosmetikk fra 2017. Kvalitet miljøvennlig kosmetikk erdet beste hva du kan ta til huden din. Derfor jeg komme med Nornatura - naturlig 100% non toxic kosmetikk hva passere beste på alle hudtyppe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.