6 Grunner til plutselig tørr hud i ansiktet og hvordan bli kvitt det

6 Grunner til plutselig tørr hud i ansiktet og hvordan bli kvitt det

Innledningsvis vil jeg si at denne artikkelen definitivt ikke er ment å gi deg spesifikke anbefalinger, eller å fortelle deg den spesifikke årsaken til din plutselig tørr hud i ansiktet. Det ville ikke engang vært mulig. En slik vurdering krever personlig kontakt, en undersøkelse og et intervju om din spesifikke situasjon. Hvis du ønsker slike råd, vennligst besøk legen din eller kosmetologen din.

Denne artikkelen har som mål å gi deg en generell oversikt over hvorfor du kan ha dette problemet, hvordan du tar vare på huden din for å bli kvitt problemet, og hvordan du velger skjønnhetsprodukter som vil være mest fordelaktige for deg.

Mulige årsaker plutselig veldig tørr hud i ansiktet

Nedenfor har jeg listet opp de vanligste årsakene til plutselig veldig tørr hud i ansiktet. Dette kan hjelpe deg med å finne ut hvorfor du har dette problemet. Hvis du fortsatt er usikker eller er i tvil, ikke nøl og gå til en spesialist – det være seg en lege eller en kosmetolog som skal diagnostisere huden din.

Dårlig utvalgte kosmetikk

Det første du må tenke på er hvilke kosmetikk du har brukt i det siste? Var det din vanlige kosmetikk eller noe nytt? Har du erfaring med dette produktet tidligere? Det er veldig vanlig at det gitte produktet ikke passer noen og huden reagerer på det på forskjellige måter – inkludert plutselig tørrhet.

Noen ganger hender det også at huden reagerer tilbake på produkter av lav kvalitet. Hvis du bruker et slikt produkt i lang tid, samler effekten seg opp og vises på huden på en gang. Vurder derfor om kosmetikken din virkelig er av høy kvalitet og om huden din ikke er sensitiv for dem.

Uriktig hudpleie

Hvis du har tatt dårlig vare på huden din i lang tid, er det bare et spørsmål om tid før den viser seg. Huden kan være mer fet enn vanlig, tilstoppet av skitt eller plutselig tørr. Jeg har allerede skrevet flere artikler om dette emnet. Det viktigste er: 11 tips for en Effektiv Hudpleierutine for Sunn og Strålende Hud.

hudpleierutine
11 tips for en Effektiv Hudpleierutine for Sunn og Strålende Hud

Dårlig ernæring

Kostholdet ditt påvirker også hudens kvalitet. Hvis du vil ha sunn hud, må du ha en generell sunn livsstil og ta vare på deg selv innenfra og ut. Hvis du lever usunt over lengre tid, gjelder det samme dårlig hudpleie. Over tid akkumuleres denne omsorgssvikten og det er plutselig tørr hud i ansiktet.

Tenk derfor over hvordan du spiser og om du mangler noen mineraler eller vitaminer. Hvis du er usikker, kan du alltid be om en blodprøve fra legen din. Dette er viktig ikke bare fra synspunktet om sunn og vakker hud, men spesielt som en del av den generelle helsen og forsvaret til organismen.

Miljøfaktorer

Plutselig tørr hud i ansiktet kan også være forårsaket av ytre påvirkninger – som frost eller et forurenset miljø. Derfor er det viktig å beskytte huden din. Om vinteren er det for eksempel sheasmør man gnir i ansiktet før man går ut av huset. Du kan finne mer om hudpleie vinterstid i artikkelen “Hvordan ta vare på huden om vinteren?”.

Hvordan ta vare på huden om vinteren?

Symptom på hudsykdommer

En av de mulige årsakene til plutselig tørr hud i ansiktet er også hudsykdommer. Det kan være utslett, forkjølelsessår eller infeksjon. Dette er særlig sannsynlig hvis tørrheten også er ledsaget av kløe og rødhet. I dette tilfellet må du kontakte legen din umiddelbart og diskutere situasjonen med ham. Jeg anbefaler deg også i tilfelle at tilstanden til huden din begrenser deg på noen måte, eller du føler at de andre mulige årsakene ikke angår deg.

Hormonale forandringer

Dette kan gjelde deg dersom du går gjennom ulike livssituasjoner knyttet til hormonelle endringer. Slike situasjoner inkluderer, men er ikke begrenset til: begynnende menstruasjon, graviditet, amming, overgangsalder. I tillegg omfatter dette også bruk, endring eller seponering av hormonell prevensjon. Dette kan gjelde deg selv om du ikke går gjennom en slik situasjon, men du opplever langvarig hormonell ustabilitet, du blir behandlet for skjoldbruskkjertelproblemer, eller du tar noen medisiner som påvirker hormonsystemet ditt.

I dette tilfellet bør du først konsultere legen din. Ofte kan situasjonen løses med passende utvalgte kosmetikk, men det er viktig å vite årsaken til plutselig tørr hud i ansiktet.

Hvordan pleie plutselig tørr hud i ansiktet?

Jeg har oppsummert de grunnleggende komponentene i hudpleie i artikkelen “Tar du vare på huden din riktig?

La oss gå gjennom dem sammen igjen nedenfor, denne gangen med fokus direkte på tørr hud.

Tar du vare på huden din riktig?

Rengjøring av huden

Rengjøring bør være skånsom og ikke unødvendig tørke ut huden. Unngå derfor alle alkoholbaserte produkter. Micellar vann er heller lite egnet. Overforbruket forstyrrer hudbarrieren, noe som fører til at huden tørker ut raskere og huden blir raskere tilstoppet av smuss. Så velg et skånsomt, effektivt produkt som renser huden grundig, men som ikke irriterer eller skader den.

Hydratasjon

Fuktighet er spesielt viktig for tørr hud. Jeg har allerede nevnt det i tidligere artikler – med hydrering er det viktig ikke bare å tilføre fuktighet, men spesielt å holde det i huden. Derfor anser jeg den beste måten å hydrere huden på å være en kombinasjon av hydrolat eller vann og fuktighetsgivende hudolje.

Hudnæring

En kvalitetskrem eller hudolje som er designet for din hudtype er den best mulige næring som leveres direkte til huden. Velg produkter nøye. Unngå unødvendige fyllstoffer og irritanter. Uansett hvilket produkt du strekker deg etter, test det alltid på en liten flekk med hud først. Du vil finne ut hvordan huden din reagerer på det og om det forårsaker irritasjon.

Hudbeskyttelse

Hudbeskyttelse er viktig om vinteren og sommeren. På grunn av frosten, solen og urenheter i luften. Hver sesong krever litt annen pleie. Selv om du for eksempel bør ta hensyn til spf-faktoren gjennom hele året. Selv om solen bare skinner noen timer om vinteren, kan den være veldig skarp og kan også brenne deg. Om vinteren er vannfrie produkter spesielt viktige på grunn av frost.

Hvilke produkter å velge?

Som selger av kosmetiske produkter har jeg ingen objektiv mening om dette emnet. Jeg bruker imidlertid også de produktene jeg selger. Så min anbefaling er basert direkte på min egen erfaring og ville sannsynligvis vært den samme selv om jeg ikke hadde en kosmetikkvirksomhet. Jeg skrev mer generell informasjon i artikkelen “SkinSecret: 9 tips for Vakker og Sunn Hud”.

SkinSecret: 9 tips for Vakker og Sunn Hud

Jeg ser en stor fordel med naturlige produkter – de inneholder mye mindre irriterende ingredienser og er snillere ikke bare mot miljøet, men også mot huden din.

  1. En annen anbefaling gjelder enestående produkter – de inneholder ingen fyllstoffer eller billigere råvarer for å fortynne dyrere og mer effektive stoffer. Samtidig er deres naturlige sammensetning kompleks nok til at produktet gir tilstrekkelig næring, behandler eller renser huden din – avhengig av hvilket produkt vi snakker om.
  2. For rengjøring av huden anbefaler jeg spesielt lavendelhydrolat, som har antibakterielle og antiseptiske effekter.
  3. For ernæring anbefaler jeg nypeolje, som ikke bare har utmerkede fuktighetsgivende egenskaper, men også regenererer og fornyer huden. Den egner seg derfor også til behandling av ulike arr (inkludert strekkmerker) eller behandling av eksem.

Konklusjon

Jeg håper artikkelen hjalp deg og at du allerede har en ide om hva og hvordan du skal gjøre hvis du plutselig har tørr hud i ansiktet. Å kjenne årsaken til problemet er nøkkelen. Hvis du kjenner det, er det nødvendig ikke bare å fjerne det (hvis mulig), men også å tilpasse hudpleien til den gitte situasjonen. Meld deg på nyhetsbrevet så går du ikke glipp av mine andre tips for bedre og enklere hudpleie.

FaQ

1. Hva kan være årsaken til plutselig veldig tørr hud i ansiktet?

Plutselig tørr hud i ansiktet kan skyldes flere faktorer, inkludert dårlig utvalgte kosmetikk, feil hudpleie, dårlig ernæring, miljøfaktorer som kaldt vær eller forurensning, symptomer på hudsykdommer, og hormonelle forandringer.

2. Hvordan kan jeg forebygge plutselig tørr hud?

For å forebygge tørr hud, bør du sørge for riktig hudpleie, unngå kosmetikk som ikke passer huden din, spise balansert og sunt, beskytte huden mot ekstreme værforhold, og konsultere lege ved symptomer på hudsykdommer eller hormonelle forandringer.

3. Hvilke produkter bør jeg velge for å pleie tørr hud?

For rengjøring, unngå alkoholbaserte produkter og velg skånsomme, effektive rengjøringsmidler. For hydrering, kombiner hydrolat eller vann med fuktighetsgivende hudolje. For ernæring og beskyttelse, velg kvalitetskrem eller hudolje designet for din hudtype, og vurder naturlige produkter som er mildere for huden.

4. Hva gjør jeg hvis jeg har prøvd alt, men huden fortsatt er tørr?

Hvis du har prøvd å forebygge og behandle tørr hud uten suksess, bør du konsultere en hudlege eller kosmetolog for en personlig vurdering og profesjonelle råd. Det kan være nødvendig med en mer spesifikk tilnærming basert på din unike hudtilstand.

5. Hvordan kan kosthold påvirke huden min?

Et usunt kosthold kan føre til tørr hud blant andre hudproblemer. For å støtte sunn hud, sørg for å inkludere nok vitaminer, mineraler, og hydrering i kostholdet ditt. Dårlig ernæring over tid kan akkumulere og føre til hudproblemer som tørrhet.

Bilder er fra pixabay.com

Hei! Jeg heter Markéta og jeg bor i Norge fire år. Jeg elsker alt urter og naturlig kosmetikk. Jeg lage min selv kosmetikk fra 2017. Kvalitet miljøvennlig kosmetikk erdet beste hva du kan ta til huden din. Derfor jeg komme med Nornatura - naturlig 100% non toxic kosmetikk hva passere beste på alle hudtyppe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.